top s1 compass 2Alkalmazandó módszerekMinősítés ECQA okleveles szakértőkkel

 
 
 
Felelős Vállalkozások Magyarországon

Cikkek

Adatkezelési szabályzat

A Trusted Business Partners Kft, a "Trusted Business Partners - Felelős Vállalkozások Magyarországon" portál-szolgáltatás üzemeltetőjének adatkezelési szabályzata

1. Az adatkezelő neve:

Trusted Business Partners Kft (a továbbiakban: "Szolgáltató")

2. Az adatkezelő címe:

2094 Nagykovácsi Katica u. 12..

3. Elérhetőség:

trusted(at)content.hu

4. Az adatkezelés megnevezése:

Adatkezelés a felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján az internetes honlapon regisztrált felhasználók esetében

5. Az adatkezelés jogalapja:

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (Avtv.) 3. § (1) bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása

6. A kezelt adatok köre:

 1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok a felhasználó által képviselt vállalkozáshoz kapcsolódó adatai (vállalkozás, illetve üzletág neve, működési- és szakterülete, címe) mellett a felhasználó (kontaktszemély) neve, beosztása és e-mail címe, (az adatokhoz az — a képviselt vállalkozás számlázási adatai és a felhasználó e-mail címe kivételével — portál-szolgáltatás összes felhasználója és nem regisztrált látogatója hozzáfér, a felhasználó által megadott e-mail címhez csak személyes ismerősei férnek hozzá).
 2. A felhasználó önkéntes tevékenységének következtében az adatlapon megjelenő vagy a profilban a felhasználó döntése alapján megadott adatok: pl. klubtagság, használt alkalmazás, beszélt nyelv, születési név, titulus, feltöltött képek, albumok.
 3. A felhasználó döntése alapján a profilban megadott, illetve az előfizetési opciótól függően nyilvánosan megjelenő adatok: a képviselt vállalkozásra vonatkozó információk. Ezek az adatok a portál-szolgáltatás minden felhasználója és nem regisztrált látogatója számára láthatóak.
 4. A felhasználó döntése alapján egyéb közösségi tevékenységhez kapcsolódó adat: különösen képfeltöltései, hozzászólásai, kapcsolatcímkéi, üzenőfali üzenetei, fórumbejegyzései, a felhasználó saját vagy nem saját tartalma, melyet a portál-szolgáltatáson keresztül jelenít meg. Ezek az adatok a portál-szolgáltatás minden felhasználója és nem regisztrált látogatója számára láthatóak.
 5. A portál-szolgáltatás használata során rögzítésre kerül a felhasználó számítógépének IP-címe, a látogatás kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben — a felhasználó számítógépének beállításától függően — a böngésző és az operációs rendszer típusa. Ezen adatokat a rendszer automatikusan naplózza. A Szolgáltató a naplófájlban található adatokat nem kapcsolja össze egyéb személyes adatokkal. (Az utolsó látogatás időpontjához az portál-szolgáltatás összes felhasználója és nem regisztrált látogatója hozzáfér, a többi adathoz kizárólag az adatkezelő és az adatfeldolgozó fér hozzá).

7. Az adatkezelés célja:

 1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a felhasználó jogosultságának azonosítása (pl. dokumentumok letöltésének lehetősége, hozzászólás a fórumhoz), valamint a megrendelt szolgáltatás (értesítések) kiküldésének lehetősége. Az adatokat a szolgáltató felhasználhatja statisztikai célokra, továbbá arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon, és az azokon megjelenő hirdetési csíkokon (banner) személyre szabott reklámok/tartalmak jelenjenek meg. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó – leiratkozással – megtilthatja.
 2. A felhasználó önkéntes tevékenységének következtében az adatlapon megjelenő vagy a profilban a felhasználó döntése alapján megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja nyilvános internetes vállalati közösség alkotása és a felhasználók azonosítása. Az adatokat a szolgáltató felhasználhatja statisztikai célokra, továbbá arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon, és az azokon megjelenő hirdetési csíkokon (banner) személyre szabott reklámok/tartalmak jelenjenek meg. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó – leiratkozással – megtilthatja.
 3. A felhasználó önkéntes döntése alapján a profilban megadott adatok esetében az adatkezelés célja nyilvános internetes vállalati közösség alkotása, a felhasználók azonosítása. Az adatokat a szolgáltató felhasználhatja statisztikai célokra, továbbá arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon, és az azokon megjelenő hirdetési csíkokon (banner) személyre szabott reklámok/tartalmak jelenjenek meg. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó – leiratkozással – megtilthatja.
 4. A felhasználó önkéntes döntése alapján a közösségi tevékenységhez kapcsolódó adatok esetében az adatkezelés célja internetes közösség kommunikációjának elősegítése, digitális tartalommegosztás, önkifejezés és az ezekben történő kereshetőség lehetőségének a biztosítása. Az adatokat a szolgáltató felhasználhatja statisztikai célokra, továbbá arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon, és az azokon megjelenő hirdetési csíkokon (banner) személyre szabott reklámok/tartalmak jelenjenek meg. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó – leiratkozással – megtilthatja.
 5. A felhasználó önkéntes döntése alapján a közösségi tevékenységhez kapcsolódó adatok esetében az adatkezelés célja nyilvános internetes vállalati közösség informálása a közösségben zajló tevékenységekről. Az adatokat a szolgáltató felhasználhatja statisztikai célokra.
 6. A portál-szolgáltatás használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében az adatok tárolása kizárólag statisztikai célokat szolgál.
 7. A felhasználó döntése alapján a felhasználó által a nem regisztrált felhasználók számára, illetve a szélesebb értelemben vett Interneten is publikussá tett adatok megjelentetésének célja, hogy a felhasználó által képviselt vállalkozás egyes adatait a nem regisztrált felhasználók számára is elérhetővé tehessék, és az Internetes keresőmotorok (Google, Yahoo, Bing, stb.) is megtalálhassák adott felhasználó adatlapját.

Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Személyes adatokat harmadik személyeknek csak a felhasználó előzetes és tájékozott hozzájárulása esetén ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra.

8. Az adatkezelés időtartama:

 1. A felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében, amíg a felhasználó tagja a közösségnek. (A felhasználó önkéntes döntése alapján, törlési igényének beérkezésétől számított 5 munkanapon belül a Szolgáltató törli az adatokat. Amennyiben a felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor a felhasználási feltételekben biztosított módon a Szolgáltató a regisztráció törlésével egyidejűleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejűleg azonnal törölheti).
 2. A felhasználó önkéntes tevékenységének következtében az adatlapon megjelenő vagy a profilban a felhasználó döntése alapján megadott adatok, amíg a felhasználó önkéntes tevékenysége/döntése alapján azok megjelennek, illetve személyre szabott reklámok/tartalmak esetében, amíg a szolgáltató által biztosított leiratkozási lehetőséggel a felhasználó nem él.
 3. A felhasználó döntése alapján a profilban megadott adatok esetében, amíg a felhasználó önkéntes döntése/tevékenysége alapján azok megjelennek, illetve személyre szabott reklámok/tartalmak esetében, amíg a szolgáltató által biztosított leiratkozási lehetőséggel a felhasználó nem él.
 4. A felhasználó döntése alapján az egyéb közösségi tevékenységhez kapcsolódó adatok esetében, amíg a felhasználó önkéntes döntése/tevékenysége alapján azok megjelennek, vagy amíg a szolgáltató által biztosított törlési lehetőséggel a felhasználó nem él, illetve személyre szabott reklámok/tartalmak esetében, amíg a szolgáltató által biztosított leiratkozási lehetőséggel a felhasználó nem él.
 5. A felhasználó döntése alapján a profilban megjelenő vagy egyéb közösségi tevékenységhez kapcsolódó adatok esetében, azokat a Szolgáltató az előfizetés lejártáig jeleníti meg és ezután legfeljebb 30 napig tárolja. A felhasználó önkéntes döntése alapján az előfizetési periódus alatt is törölheti az adatokat.
 6. A portál-szolgáltatás használata során a naplófájlban rögzítésre kerülő adatok esetében — az utolsó látogatás időpontjának kivételével — a látogatástól számított 6 napig tárolja a rendszer az adatokat. Az utolsó látogatás időpontját a rendszer a felhasználó következő látogatása időpontjában automatikusan felülírja.
 7. A felhasználó döntése alapján a felhasználó által a portál-szolgáltatáson kívül, a portál-szolgáltatásban nem regisztrált felhasználók számára is, a szélesebb értelemben vett Interneten is publikussá tett adatok esetében, amíg a felhasználó önkéntes döntése/tevékenysége alapján azok megjelennek, vagy amíg a szolgáltató által biztosított törlési lehetőséggel a felhasználó nem él. A Szolgáltató úgy bocsájtja elérhetővé a keresők felé a publikus adatlapokat, hogy azokról a keresők saját cache másolatot nem készíthetnek. A keresőindexekben történő adatok tárolásának lejáratát a Szolgáltató nem tudja befolyásolni.

A szolgáltató a felhasználási feltételekben meghatározott feltételek esetén átmenetileg korlátozhatja a felhasználó működését a portál-szolgáltatásban. Ebben az esetben adattörlésre nem kerül sor.

9. Az adatok törlése:

A felhasználó saját személyes adatainak, illetve az általa képviselt vállalkozás profillapon szereplő adatainak törlési igényét e-mailben a trusted(at)content.hu címre kell eljuttatni. A Szolgáltató a törlési igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat. Törlés esetén a megjelenített adatok (I., II. és III. pont) nem állíthatóak helyre.

10. Személyre szabott reklámok/tartalmak:

A felhasználók érdeklődési körének megfelelően a Szolgáltató személyre szabott reklámokat jeleníthet meg a honlap látogatása során letöltött oldalakon, amelyek egyben számára hasznosabb, érdekesebb információkkal szolgálnak. A 7. I., II., III. és IV. pontban található adatokat a szolgáltató felhasználja arra, hogy a honlap látogatása során a letöltött oldalakon, és az azokon megjelenő hirdetési csíkokon (banner) személyre szabott reklámok/tartalmak jelenjenek meg. A hirdetési csíkok és a személyre szabott tartalmak kiosztása gép által történik, a kiosztás során személyes adatok nem kerülnek átadásra, feldolgozásra, az adatok elemzése, vizsgálata nem szükséges. Az adatok ilyen célú felhasználását a felhasználó – leiratkozással – megtilthatja.

A kimenő, értesítő levelek alján megjelenő hirdetések nem tekinthetőek személyre szabott reklámnak, a reklámok véletlenszerűen kerülnek a kimenő értesítő levelek aljára, ezek esetében Szolgáltató személyes adatokat nem kezel.

11. Portál-szolgáltatáson kívül is elérhető nyilvános tartalmak.

Az adatkezelő a portál-szolgáltatáson kívül is, a nem regisztrált felhasználók számára is nyilvánossá teszi a portálon belül létrehozott klubok, események, apróhirdetések és alkalmazásokkal kapcsolatos információkat, így különösen az események, klubok, apróhirdetések nevét, címét, leírását, képét. Ezen adatok mellett felhasználói adatok csak abban az esetben jelennek meg, ha az érintett felhasználók (legyen szó a klub, esemény, apró tulajdonosáról, vagy klub tagjairól, vagy esemény résztvevőjéről) a jelen szabályzat 7. VII. pontja alapján hozzájárultak, hogy adataikat a portálon kívül is publikussá teszik.

12. Alkalmazások

Az alkalmazás használata során a felhasználó az alkalmazás tulajdonosával áll szerződéses kapcsolatban, így az alkalmazás használata során használt és/vagy megadott adatok köréért és kezeléséért minden esetben az alkalmazás tulajdonosa felel. A Szolgáltató kizár minden felelősséget, a felhasználó által alkalmazások használata következtében hozzáférhető vagy megadott személyes adatok, akár az alkalmazás fejlesztője, akár az alkalmazás más használói akár egyéb harmadik személyek által történő felhasználásával kapcsolatban.

13. Adatbiztonsági intézkedések:

A személyes adatokat a Magyar Köztársaság területén az EqNet Zrt. szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett, dedikált szervereken tároljuk.

14. Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége:

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a felhasználók előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Ön a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési szabályzatot.

15. A felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban:

Személyes adatai kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben a trusted(at)content.hu címre kell eljuttatni, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A felhasználók kérhetik adataik törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.

16. Jogérvényesítési lehetőségek:

A felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Adatvédelmi törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az adatvédelmi biztos segítségét is (dr. Jóri András adatvédelmi biztos, 1051 Budapest, Székhely: Nádor u. 22. Postacím: 1387 Budapest Pf. 40. További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársát a trusted(at)content.hu e-mail címen.

 

Együttműködő partnerünk:

Képernyőfotó 2016-08-04 - 15.39.07

Szakmai támogatók:

Go to top