top s1 compass 2Alkalmazandó módszerekMinősítés ECQA okleveles szakértőkkel

 
 
 

Szabályozott Vállalati Működés Irányítási Alapelvei

A Szabályozott Vállalati Működés Irányítása arra összpontosít, hogy a vállalatirányítás mennyire eredményesen alkalmazza a Pénzügyi Beszámolás Belső Kontrollrendszerének (COSO 2006) alapelveit, valamint a Biztonság, a Rendelkezésre Állás, a Végrehajtás Sértetlensége, a Titoktartás és a Személyes Adatok Kezelése vonatkozásában ismert alapelveket.

Nyolc alapelv tartozik a Szabályozott Vállalati Működés Irányítása kategória alá:


  • Kockázatkezelés – A vállalkozás vezetése és munkatársai figyelembe veszik a megbízható üzleti működést és beszámolást érintő célok megvalósulását veszélyeztető kockázatokat a belső kontrollrendszer kialakításakor és az üzleti működés irányítása során.
  • Kontrollirányítás – A szervezet vezetése képes az üzleti folyamatok - a megbízható üzleti működést és beszámolást érintő céloknak megfelelő - kontroll alatt tartására.
  • Kompetencia  – A megbízható üzleti működés és beszámolás céljait támogató irányítási rendszer fenntartásához szükséges szakértelem és tudás rendelkezésre áll és hasznosul.
  • Információ-megbízhatóság A vállalati információs rendszer és a közzétett vállalatirányítási jelentések elemei hitelesek és konzisztensek.
  • FolyamatellenőrzésA megbízható üzleti működés és beszámolás céljai és a folyamatintegritás alapelv vonatkozásában releváns kontrolltevékenységek kialakítása és működtetése eredményes.
  • AdatvédelemA szervezet és a munkatársak elkötelezettek a rendszer- és adatbiztonsági, valamint a bizalmas adatkezelési alapelvek megvalósítása iránt, hogy elkerülhető legyen az üzleti működés során kezelt bizalmas információk jogosulatlan hozzáférése és illetéktelen felhasználása.
  • Elkötelezettség – A szervezet és a munkatársak elkötelezettek a megbízható üzleti működés és beszámolás céljainak, valamint az elérhetőségi alapelvnek megfelelő etikai és üzletfolytonossági követelmények teljesítése iránt.
  • Kontrollhatékonyság – A megbízható üzleti működés és beszámolás céljait támogató kontroll erőforrások felhasználása hatékony.
# Cím Találatok
1 Kockázatértékelés 47530
2 Kontrollirányítás 94031
3 Kompetencia 46666
4 Információ-megbízhatóság 46075
5 Folyamatellenőrzés 47483
6 Adatvédelem 46147
7 Elkötelezettség 45167
8 Kontrollhatékonyság 44459

Együttműködő partnerünk:

Képernyőfotó 2016-08-04 - 15.39.07

Szakmai támogatók:

Go to top