top s1 compass 2Alkalmazandó módszerekMinősítés ECQA okleveles szakértőkkel

 
 
 

Mire nyújt megoldást a portál használata?

A Trusted Business Partners - Felelős Vállalkozások Magyarországon portál az alábbi lehetőségek kiaknázását teszi lehetővé:

  • A portál használatával a vállalkozások vezetői számára is áttekinthető módon ismerhetők meg a "Trusted Business - Felelős Vállalkozás" irányítási alapelvek és követendő gyakorlatok.
  • A Budapesti Gazdasági Főiskolával való együttműködés keretében a BPM-GOSPEL (2010-1-HU1-LEO05-00036) Leonardo da Vinci innováció-transzfer projekt nyilvános eredményei (az irányítási modell és annak alkalmazását bemutató esettanulmányok) megjelennek a "Trusted Business - Felelős Vállalkozás" képességfejlesztési és minősítési program kapcsán közzétett szakmai oldalakon is. A projekt keretében lebonyolításra kerülő hazai eseményekről a portál előfizetői rendszeres tájékoztatást kapnak.

  • A regisztrált tagok kiválaszthatják az üzleti céloknak és az üzleti környezet elvárásainak megfelelő, a vállalkozás számára releváns irányítási kockázatok kezelésére leginkább alkalmazható alapelveket és gyakorlatokat, amelyeket irányítási célokként kitűzhetnek a szervezet számára. A vállalkozások az irányítási célok bemutatásával meggyőzhetik meglévő, vagy potenciális üzleti partnereiket arról, hogy tisztában vannak a felelős vállalkozás irányítására vonatkozó - nemzetközi szabványokra, illetve kontrollmodellekre épülő - követelményekkel.
  • Tartós üzleti kapcsolat kialakítását, vagy hitelügylet illetve pályázat lebonyolítását tervező privát vagy állami szervezetek előírhatják meglévő, vagy leendő üzleti szolgáltatóiknak, beszállítóiknak, vagy a hitelre, pályázati forrásra pályázó vállalkozásoknak, hogy sajátítsák el a szükséges ismereteket, és mutassák be vagy igazolják megfelelőségüket a felelős vállalkozások irányítási képessége vonatkozásában.
  • A portál közösségi felületei lehetőséget biztosítanak az üzleti értékek célzott bemutatására és új üzleti kapcsolatok kiépítésére.
  • A portál használata támogatja az irányítási ismeretek és készségek felmérését, a beazonosított hiányosságok megszüntetésére alkalmazható gyakorlatok megismerését és elsajátítását - önképzés, e-learning, on-line vagy akár helyszini tanácsadás igénybe vételével.
  • A "Trusted Business - Felelős Vállalkozás" minősítési eljárás megfelelő garanciát nyújt arra vonatkozóan, hogy  a minősítés valós képet mutasson arról, hogy a vállalkozás milyen mértékben és milyen eredményesen törekszik a felelős vállalkozás irányítási elveinek és gyakorlatainak megvalósítására.
  • A portál használata lehetővé teszi, hogy a vállalkozás költséghatékonyan sajátíthassa el a szükséges ismereteket és érje el a számára üzletileg fontos irányítási célokat. A személyes képességek elsajátítását nemzetközi ECQA oklevél igazolja, míg a minősítési eljárás a szervezet alkalmasságát biztosítja az önértékelés eredményeinek alátámasztására. Az ARANY-fokazatú tagság éves díja mindezeket fedezi. A minősítési eljárás eredményeinek külső, független fél általi audit jelentéssel való igazolását és a "Certified Trusted Business" minősítést a GYÉMÁNT-fokozatú tagok érhetik el.
  • A "Trusted Business - Felelős Vállalkozás" elveinek és gyakorlatainak bemutatása és a megvalósítás eredményességének vizsgálata a "Governance Model for Trusted Businesses - Felelős Vállalkozások Irányítási Modellje" által leírt irányítási folyamatok és eredménymutatók alapján történik. Mindez biztosítja, hogy a minősítési eljárást sikeresen lefolytató vállalkozások szakma-, vagy szektor specifikus auditokra is felkészüljenek, ezáltal mind a felkészítési, mind az audit költségek vonatkozásában kedvező díjakban állapodhassanak meg.
  • A "Governance Model for Trusted Businesses - Felelős Vállalkozások Irányítási Modellje" által leírt folyamatok lefedik a szolgáltató (outsourcing) szervezetek azon kontrolljainak (SOC 1) auditálására vonatkozó (a korábbi SAS 70-t felváltó) ISAE 3402 és SSAE 16 szabványok szolgáltatói irányítási rendszer dokumentálására vonatkozó követelményeit, amelyek a felhasználói szervezet belső pénzügyi kontrollrendszere vonatkozásában releváns működési kockázatokat jelentenek. (ld. Replacing SAS 70)
  • Az alkalmazott modell által leírt folyamatok nemcsak az outsourcing szolgáltatást igénybe vevő - felhasználói - szervezet belső pénzügyi kontrollrendszere vonatkozásában, hanem az egyéb működési kockázatot is figyelembe vevő u.n. "Trust Service Criteria" alapján kidolgozott SOC 2 auditáláshoz szükséges irányítási rendszer vezetés általi bemutatását is támogatja. (Ld. SOC Brochure)
 

Együttműködő partnerünk:

Képernyőfotó 2016-08-04 - 15.39.07

Szakmai támogatók:

Go to top